У Вишеграду је, 24.05.2019.године, одржана сједница Одбора синдиката Електроприврде Републике Српске.

На тој сједници су усвојени сљедећи закључци и одлуке:

1. Кроз дискусије предсједника синдикалних организација,на тему: “Стање по зависним предузећима”,мозе се констатовати велика забринутост радника око опсатнка Електропривреде Републике Српске.
  2. Најављењо је, у елекктродистрибутивним предузећима, одвајање снадбијевање,наплата. Није дефинисано како то учинити и шта то значи за садашња зависна предузећа.
  3. Производна предузећа су у изузетно тешкој ситуацији. Неизвјесност датума покретања ХЕТ-а, лоше стање у рудницима и термоелектранама, још више усложњава стање у ЕРС-у.
  4. Одбор синдиката Електропривреде Републике Српске захтијева од Управе МХ ЕРС-а што прије састанак како би предсједници синдиката могли добити информације из прве руке од Управе, како би могли на терену да информишу чланство.
  5. Извјештај предсједнице актива жена и омладине око акције дођеле помоћи мајкама са троје и више ђеце и самохраним мајкама и осталим активностима по зависним предузећима је прихваћен. Предсједница Актива је одржала сједницу Актива и објавиће у свом извјештају које су одлуке и закључци са те сједнице.
  6. Припреме за Двадесете- јубиларне сусрете радника Електропривреде Републике Српске теку по плану.

Одбор синдиката ЕРС-а је донио Одлуку да за јубилеј додијеле три плакете.

Одбор синдиката ЕРС-а је задужио предсједнике да одрже у својим зависним предузећима састанке са спортистима и посматрачима и упозоре их на коректно понашање и фер игру.