СО „Електро-Бијељина“  је одржао телефонску седницу 23.12.2020. године и донео следеће закључке:

1. СО „Електро-Бијељина“ је против наметања једностраних аката од стране руководства, односно противи се доношењу једностраног акта Правилника о раду, јер се истим нарушавају достигнута права радника и гуши синдикално организовање радника!
  1. Обзиром на досадашњу добру сарадњу синдиката и управе „Електро-Бијељине“, као и на чињеницу да је управа дала сагласност на продужење важећег Колективног уговора (на захтев генералног директора), позивамо управу „Електро-Бијељине“ да са СО „Електро-Бијељина“ потпише појединачни Колективни уговор, који ће бити идентичан Колективном уговору потписаном 2017.године.
  1. Уколико се једнострано прогласи Правилник о раду, којим се значајно умањују стечена права радника и синдиката (са наговештајима даљег једностраног смањивања права у будућности), СО „Електро-Бијељина“ ће заједно са синдикатом ЕРС искористити све законом предвиђене методе синдикалне борбе.
  1. Обзиром да поједине структуре из ЕРС-а протурају причу како је за наметање Правилника о раду крив синдикат, позивамо све раднике да посете сајт синдиката ЕРС-а, где се налазе записници са свих састанака, као и сви предлози КУ и преписке на ову тему и сами утврде да од првог дана није постојала воља управе МХ ЕРС за компромис и договор око КУ! Синдикат је од почетка био за преговоре и компромисно решење!

председник СО „Електро-Бијељина“
Милан Лукић, дипл.инж.ел.технике